Autonomie ca la Craiova

Postat la 21 martie 2006 9 afişări

Mult temuta zi de 15 martie a trecut in tihna la Odorheiul Secuiesc, dupa ce medierea de la Cotroceni a impiedicat o disputa care se anunta chiar fizica intre reprezentantii secuilor si cei ai ultranationalistilor romani.

Mult temuta zi de 15 martie a trecut in tihna la Odorheiul Secuiesc, dupa ce medierea de la Cotroceni a impiedicat o disputa care se anunta chiar fizica intre reprezentantii secuilor si cei ai ultranationalistilor romani. Dar, desi n-a fost foc, ceva fum tot a iesit, mai exact de sub scaunul pe care UDMR il ocupa pe scena politica. Intalnirea dintre presedintele Basescu si primarul Odorheiului, Szasz Jeno - in acelasi timp liderul Uniunii Civice Maghiare, rivalul UDMR - a reusit sa detensioneze potentiala criza de pe 15 martie si sa legitimeze un alt partener de dialog in randul comunitatii maghiare.

 

Pentru UCM, gestul lui Basescu, care a si venit la Odorhei, insa la o zi dupa manifestarile publice, reprezinta o razbunare pentru perioada in care UDMR, pe cand era in coalitia de guvernare cu PSD, a blocat participarea UCM la procesul electoral. Totusi, Basescu a avut grija sa nu lase coarda UCM sa se intinda prea tare, cel putin la nivel oficial, anuntand dupa intrevederea cu Szasz Jeno ca autonomia secuilor nu va fi in nici un caz mai mare decat cea a ardelenilor sau a oltenilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/autonomie-ca-la-craiova-2510599
2510599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.