AutoBild: Dacia pregăteşte o maşină de 5.000 de euro, care ar putea fi produsă în Rusia

Postat la 14 martie 2014 62 afişări

Dacia pregăteşte un model din clasa mică bazat pe Renault Twingo, la un preţ care ar trebui să se situeze pentru Europa de Vest la circa 5.000 de euro, Rusia fiind o posibilă locaţie pentru producţia noii maşini, potrivit revistei germane AutoBild.

AutoBild: Dacia pregăteşte o maşină de 5.000 de euro, care ar putea fi produsă în Rusia

 Noul model, al cărui nume nu a fost stabilit încă, ar urma să fie echipat cu ABS, airbaguri şi ESP (sistem electronic de control).

Autoturismul ar putea fi fabricat în Rusia, unde compania parteneră AvtoVAZ are disponibilă suficientă capacitate, iar salariile sunt scăzute, notează publicaţia.

Succesul maşinilor ieftine ale Dacia a atras interesul rivalilor grupului francez Renault, care controlează producătorul auto. Astfel, Suzuki a prezentat la salonul auto de la Geneva modelul Celerio, care ar putea fi disponibil în Germania de la 6.000 de euro.

Grupul PSA Peugeot Citroen pregăteşte, de asemenea, o maşină ieftină, în timp ce Nissan, partenerul de alianţă al Renault, a revitalizat marca Datsun.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autobild-dacia-pregateste-o-masina-de-5-000-de-euro-care-ar-putea-fi-produsa-in-rusia-12265823
12265823
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.