Aurul si francul elvetian au atins noi maxime istorice

Postat la 18 iulie 2011 9 afişări

Pretul aurului a atins luni un nou record istoric, peste 1.600 de dolari pe uncie, iar francul elvetian a ajuns la un nou maxim record in raport cu moneda euro, investitorii migrand in masa catre active cu un grad ridicat de siguranta, pe fondul temerilor privind datoriile de stat din Europa si SUA.

Aurul s-a apreciat pe piata spot pana la un maxim de 1.600,4 dolari pe uncie si se tranzactioneaza in urcare cu circa 0,4% fata de referinta, la 1.598,76 dolari pe uncie. Aurul a crescut cu peste 3% saptamana trecuta si in cea precedenta, cea mai abrupta crestere din februarie 2009. Investitorii se adapostesc tot mai mult de posibilitatea unui default pe datoria de stat atat in zona euro, cat si in Statele Unite. Politicienii de la Washington incearca sa ajunga la un acord privind reducerea deficitului bugetar si ridicarea plafonului datoriei publice inainte de luna august, cand Trezoreria a avertizat ca ar putea incepe sa-si onoreze selectiv platile, in functie de prioritati, daca nu se va putea imprumuta. Investitorii au ignorat pana acum disputa, insa apropierea termenului limita a provocat reactii adverse pe piete in ultimele saptamani, mai ales dupa avertismentele lansate de agentiile de rating.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
franc elevetian,
financiar,
apreciere,
maxime
/actualitate/aurul-si-francul-elvetian-au-atins-noi-maxime-istorice-8503972
8503972
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.