Aurelia Vişinescu a mai lansat un vin: 3 Fete Negre seria 002

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 20 decembrie 2013 774 afişări

Aurelia Vişinescu a lansat oficial seria 002 a vinului „3 Fete Negre” din colecţia Anima, în cadrul unei degustări a vinurilor sub semnătura oenologului.

Aurelia Vişinescu a mai lansat un vin: 3 Fete Negre seria 002

Asamblajul 3 Fete Negre seria 002 este rezultatul celor mai buni struguri din soiul Fetească Neagră din anii de recoltă 2009, 2011, 2012. Vinul este rafinat şi surprinzător, cu buchet intens de fructe negre bine coapte, ciocolată amăruie şi iz vanilic provenite de la lemnul de stejar. Gustul este bogat, cu nuanţe de prună, marmeladă, cafea şi tabac, cu un final lung şi catifelat.

Strugurii provin din propriile plantaţii situate în treimea inferioară a dealurilor Finţeştilor si Năenilor din Dealu Mare, fiecare an de recoltă aducându-şi propriul aport. Vinurile au fost învechite în butoaie din stejar românesc. 2009 a stat 2 ani şi jumătate în butoaie de stejar 300 de lt din pădurile sudice, 2011 a fost învechit 1 an şi 9 luni în butoaie de stejar  noi de 225 lt din pădurile din vestul ţării,  iar recolta anului 2012 a fost păstrată timp de 10 luni în butoaie de stejar noi de 225 lt din Transilvania. Aşadar, vinul reflectă caracterul soiului românesc Fetească Neagră, influenţa terroir-ului, dar şi amprenta personală a oenologului Aurelia Vişinescu.

“Sunt bucuroasă că avem în linia ANIMA un soi românesc pentru al treilea an consecutiv. Am ales să cupajez trei ani de recoltă diferiţi de Fetească Neagră pentru că îmi place să inovez şi să experimentez, iar Feteasca Neagră este un soi pe care îl apreciez şi cu care îmi place să lucrez. Îmi doresc să avem ani cu recolte bune, astfel încât să putem asigura continuitatea acestui vin.” - a declarat Aurelia Vişinescu.

3 Fete Negre Anima seria 002, este disponibil în 6871 sticle numerotate individual şi va fi prezent într-o selecţie de magazine specializate şi restaurante, atât  în Bucureşti, cât şi în câteva oraşe importante din ţară.

Domeniile Săhăteni a fost înfiinţată în anul 2003 de către Aurelia Vişinescu şi Steve Cacenco. Aurelia Vişinescu a lansat o linie de vinuri care îi poartă numele. Linia Aurelia Vişinescu este formată din mai multe game: Nomad, SIGNUM, Arbora, Artisan, Karakter şi Anima. Astăzi, Domeniile Săhăteni reuneşte 76 ha plantaţii proprii în podgoria Dealul Mare şi o cramă ultramodernă de procesare, îmbuteliere şi maturare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vin,
lansare,
vinuri,
colectie,
recolta,
fructe
/actualitate/aurelia-visinescu-a-mai-lansat-un-vin-3-fete-negre-seria-002-11802220
11802220
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.