UE pierde ratingul de top de la S&P, care acuză slăbirea coeziunii blocului comunitar

Postat la 20 decembrie 2013 28 afişări

Standard & Poor's (S&P) a retrogradat cu o treaptă ratingul de credit pe termen lung al Uniunii Europene, de la nivelul de top "AAA" la "AA+", acuzând slăbirea coeziunii blocului comunitar şi deteriorarea situaţiei financiare a Europei.

UE pierde ratingul de top de la S&P, care acuză slăbirea coeziunii blocului comunitar

 Ratingul de credit pe termen scurt a fost meninut la "A-1+", transmite Bloomberg.

Perspectiva calificativelor UE este stabilă, potrivit unui comunicat publicat vineri de S&P.

"Retrogradarea reflectă opinia noastră privind slăbirea situaţiei financiare a celor 28 de state membre UE", se spune în comunicat.

S&P a coborât în ultimii ani ratingurile marilor economii europene, inclusiv Franţa, Italia şi Spania, în urma crizei datoriilor de stat.

Ratingul mediu al ţărilor cu contribuţie netă pozitivă la bugetul UE a scăzut la "AA", de la "AA+" în ianuarie 2012, când S&P a atribuit perspectivă negativă ratingului pe termen lung al UE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ue-pierde-ratingul-de-top-de-la-s-p-care-acuza-slabirea-coeziunii-blocului-comunitar-11799841
11799841
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.