AUR va rămâne în opoziţie şi nu vrea la guvernare. George Simion: Nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni

Postat la 07 decembrie 2020 53 afişări

AUR va rămâne în opoziţie şi nu vrea la guvernare. George Simion: Nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni

AUR a devenit un pion important în negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare. George Simion: nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni. Specialiştii definesc partidul AUR drept unul conservator, patriot şi unionist

AUR a devenit un personaj-cheie în jocul negocierilor pentru formarea unei majorităţi în Parlament. Pentru cei care şi-au făcut deja calculele, George Simion le-a dat o veste proastă: nu vrea la guvernare şi rămâne în opoziţie. Povestea partidului şi a liderului său ţi-o spun acum, pe scurt.

Invitat la emisiunea Ştiu, George Simion şi-a exprimat clar poziţia în acest joc.

George Simion – Copreşedinte AUR: Relaţia noastră faţă de PSD şi faţă de celelalte formaţiuni politice din parlament va fi de opoziţie. Le-am spus colegilor noştri din start. Nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni. Am primit propuneri şi dintr-o zonă şi din alta. Nu am putut decât să refuz elegant, spunând că nu suntem pregătiţi pentru guvernare.

AUR înseamnă Alianţa pentru Unirea României. Are abia un an. A fost fondată în septembrie 2019. Specialiştii îl definesc drept un partid conservator, patriot şi unionist.

Unul dintre fondatori este George Simion, un cunoscut militant al unirii României cu Republica Moldova. A candidat în 2019 ca independent la europarlamentare şi deţine cinci interdicţii în Republica Moldova.

Cel de-al doilea fondator este Claudiu Târziu, un fost jurnalist, care a candidat anul acesta în cursa pentru Primăria Capitalei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvernare,
refuz,
aur

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.