Aţi lucrat de acasă? Cum puteţi primi 2.500 de lei de la stat

Autor: Irina Apetrii, Mediafax Postat la 28 august 2020 622 afişări

Aţi lucrat de acasă? Cum puteţi primi 2.500 de lei de la stat

Modalităţile de acordare a sprijinului financiar pentru angajaţii care au lucrat în regim de telemuncă sunt reglementate printr-un ordin emis de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Astfel, dacă un angajator are angajaţi care au lucrat în regim de telemuncă cel puţin 15 zile lucrătoare pe perioada stării de urgenţă, poate accesa suma de 2.500 de lei.

Banii vor putea folosiţi pentru achiziţionarea echipamentelor IT (smartphone, tabletă, laptop), pe care un angajator este obligat să le asigure angajaţilor.

Pentru a accesa banii, angajatorul trebuie să transmită online agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă mai multe documente.

După 30 de zile de la primirea sumei pentru fiecare angajat, angajatorul are obligaţia de a transmite, tot online, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă câteva documente justificative.

Printre acestea acestea se numără facturile fiscale emise de către furnizorii de bunuri şi servicii tehnologice, bonurile fiscale sau extrasele de cont care să ateste plata facturilor, fişele de evidenţă a materialelor de natura obiectelor de inventar date în folosinţa telesalariaţilor.

Dacă nu se respectă termenul de 30 de zile pentru documentele justificative, angajatorul va trebui să restituie integral suma primită.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
telemunca,
angajati,
regim,
accesare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.