Atenţie la furtul de date de pe cardurile bancare

Postat la 23 februarie 2013 43 afişări

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au probat activitatea infracţională a unei reţele din Bucureşti specializate în clonare de carduri bancare (skimming), confecţionarea de echipamente de copiere a datelor de pe carduri şi tranzacţii frauduloase pe internet.

Membrii grupării sunt suspectaţi că au confecţionat echipamente electronice pentru fraudarea cardurilor bancare la bancomate, pe care ulterior le vindeau unor alte grupări infracţionale ce acţionau în Italia, Anglia, Spania şi Olanda. De asemenea, suspecţii efectuau tranzacţii prin intermediul internetului (de regulă achiziţionau bilete de avion), folosind datele unor carduri bancare clonate anterior în străinătate.

Vineri, 22 februarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat, în baza autorizaţiilor emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, percheziţii la locuinţele a şase suspecţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 36 de ani. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe sisteme informatice, medii de stocare a datelor şi informaţiilor şi diverse componente electronice.

În aceeaşi zi, suspecţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunilor de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plata electronic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Instanţa a dispus arestarea preventivă a patru dintre suspecţi, iar ceilalţi doi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/atentie-la-furtul-de-date-de-pe-cardurile-bancare-10591183
10591183
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.