ATENTAT la Cairo: Cel puţin o persoană a murit şi patru au fost rănite

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 decembrie 2013 49 afişări

Cel puţin o persoană a murit, iar alte patru au fost rănite într-o explozie produsă într-un autobuz, în Cairo, anunţă serviciile de securitate egiptene.

Atentatul a avut loc pe o stradă aglomerată, în cartierul Nasr City, situat în nordul capitalei Egiptului, scrie BBC.

Incidentul intervine la o zi după ce Guvernul egiptean a catalogat mişcarea Fraţii Musulmani drept organizaţie teroristă, atribuindu-i atentatul comis în urmă cu câteva zile la o secţie de poliţie. Mii de susţinători ai organizaţiei islamiste sunt în detenţie după ce au participat la protestele violente izbucnite după destituirea preşedintelui Morsi. Decizia luată miercuri permite intensificarea acţiunilor autorităţilor împotriva organizaţiei Fraţii Musulmani. Hotărârea a fost anunţată de vicepremierul Hossam Eissa, care a avertizat că susţinătorii şi finanţatorii "organizaţiei teroriste" riscă sancţiuni dure. Guvernul egiptean atribuie organizaţiei Fraţii Musulmani atentatul sinucigaş comis marţi la o secţie de poliţie din Mansura, un atac soldat cu 16 morţi şi peste 100 de răniţi. Mişcarea Fraţii Musulmani a negat orice implicare în atentatul care a fost revendicat de un grup inspirat de reţeaua teroristă Al-Qaida.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EGIPTE,
ATENTAT,
/actualitate/atentat-la-cairo-cel-putin-o-persoana-a-murit-si-patru-au-fost-ranite-11821653
11821653
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.