Atacul comis la Koln, gestul unui extremist care se opune venirii imigranţilor. Merkel este "şocată"

Autor: Mihai Draghici Postat la 18 octombrie 2015 68 afişări

Atacul comis sâmbătă în oraşul german Koln, soldat cu rănirea gravă a unei candidate susţinută de partidul CDU, a fost gestul unui extremist nemulţumit de politicile favorabile primirii extracomunitarilor, anunţă poliţia germană, în timp ce cancelarul Angela Merkel s-a declarat "şocată".

"Este vorba de un atac cu caracter politic legat de faptul că Henriette Reker este responsabilă de primirea refugiaţilor" în Koln, a declarat Wolfgang Albers, şeful Poliţiei regionale.

Henriette Reker, o candidată independentă la funcţia de primar al Kolnului susţinută de partidul Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), este în stare stabilă după ce a fost înjunghiată în piept şi în gât în cursul unui miting electoral desfăşurat sâmbătă.

Autorul atacului este un bărbat de 44 de ani, fără ocupaţie. El a fost reţinut.

"Atacatorul a declarat că a avut o motivaţie rasistă, fiind numulţumit de primirea refugiaţilor", potrivit lui Norbert Wagner, un oficial din cadrul Poliţiei din Koln citat de cotidianul The Guardian.

"Angela Merkel este şocată şi condamnă acest atac", a reacţionat purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

"Este vorba de un act înspăimântător şi laş", a declarat, la rândul său, ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere.

Popularitatea Angelei Merkel este în scădere din cauza politicilor favorabile primirii a sute de mii de imigranţi veniţi din Orientul Mijlociu şi din Africa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
ATAC,
/actualitate/atacul-comis-la-koln-gestul-unui-extremist-care-se-opune-venirii-imigrantilor-merkel-este-socata-14852946
14852946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.