ASF auditează firmele de asigurări

Postat la 16 august 2014 45 afişări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va începe un program de evaluare a calităţii elementelor de activ şi de pasiv din bilanţurile companiilor de asigurare şi va realiza un test de stres pe piaţa de profil, pentru care vor fi selectaţi doi consultanţi independenţi, a anunţat instituţia.

ASF auditează firmele de asigurări

"Consiliul ASF a aprobat lansarea proiectului de evaluare a calităţii activelor şi pasivelor principalelor companii de asigurări din România. Proiectul AQR (Asset Quality Review) cuprinde evaluarea a peste 80% din activele de pe piaţa de asigurări şi reprezintă în fapt auditul pieţei naţionale a asigurărilor. Evaluarea va include un test de stres pentru dimensionarea impactului şocurilor din piaţă (condiţii de scenarii adverse) asupra stabilităţii financiare a sectorul de asigurări din România", se arată într-un comunicat de presă al ASF, citat de Mediafax.

Programul de evaluare cuprinde evaluarea portofoliului de asigurări deţinut de societăţile de asigurare participante la acest exerciţiu (societăţile vor fi selectate şi în funcţie de cota de piaţă astfel încât să asigure o reprezentativitate a pieţei de peste 80%), evaluarea tuturor activelor/pasivelor societăţilor de asigurare participante, cu referire la acele active care sunt luate în considererare pentru acoperirea obligaţiilor asumate prin contractele de asigurare, precum şi efectuarea testului de stres.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/asf-auditeaza-firmele-de-asigurari-13100383
13100383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.