ASF anunţă azi la ora 15:00 soarta Astra Asigurari

Postat la 26 august 2015 188 afişări

ASF anunţă azi la ora 15:00 soarta Astra Asigurari

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a trimis azi de dimineata o invitatie catre presa la o conferinta care avea ca subiect situatia companiei Astra Asigurari, aflata in administrare speciala. Conferinta va avea loc la ora 15:00.

Astra trebuia sa atraga un investitor strategic care sa aduca 425 milioane de lei la capital, insa procesul de majorare s-a incheiat pe 19 august cu un esec. La inceputul saptamanii ac]ionarii majoritari ai Astra au anuntat ca ar aduce banii necesari, dar cu anumite conditii: revocarea administrarii speciale, aprobarea preluarii AXA [i anularea unei decizii ASF privind limitarea subscrierilor.

Este putin probabil ca ASF sa accepte toate cele trei propuneri ale actionarilor, avand in vedere ca cel putin in cazul revocarii administrarii speciale, masura ar fi ilegala, in conditiile in care Astra nu indeplineste cerintele minime de solvabilitate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/asf-anunta-azi-la-ora-15-00-soarta-astra-asigurari-14688871
14688871
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.