LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

O nouă teorie a lui Stephen Hawking explică misterul găurilor negre

Postat la 26 august 2015 672 afişări

O nouă teorie a lui Stephen Hawking explică misterul găurilor negre

Faimosul fizician, Stephen Hawking, a prezentat o nouă teorie în legătură cu găurile negre în cadrul conferinţei susţinute la KTH Royal Institute of Technology, în Stockolm, scrie Washington Post.

 

Hawking a adus în discuţie "paradoxul informaţiei", care se referă la faptul că informaţia despre crearea găurii negre nu se află în interiorul acesteia, ci în graniţa care o delimitează (event horizon). Potrivit lui Hawking, particulele care intră în gaura neagră lasă urme ale treceri pe graniţă (event horizon). Iar atunci când particulele ies (fenomen numit radiaţia Hawking) deţin o parte din acea informaţie cu care au intrat, însă într-o formă haotică, inutilizabilă.

 

Fizicianul a comparat fenomenul cu arderea unei eciclopedii. "Prin arderea cărţii, practic, nu ai pierde informaţia, dacă ai păstra cenuşa, însă ţi-ar fi foarte greu să găseşti capitala statului Minnesota", a spus Stephen Hawking. 

 

În prezent, oamenii de ştiinţă credeau susţin că gravitaţia din jurul unei găuri neagre este atât de puternică încât nimic, nici macar lumina nu poate scăpa din în interiorul ei, dar lucrurile s-ar schimba, dacă teroria lui Stephen Hawking se dovedeşte a fi valabilă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dezvaluiri,
mister,
conferinta,
fenomen,
gaura neagra
/actualitate/o-noua-teorie-a-lui-stephen-hawking-explica-misterul-gaurilor-negre-14688704
14688704
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.