ARMO: noua legislaţie privind comerţul modern va aduce beneficii clienţilor şi comercianţilor români pe o piaţă globală

Autor: Andra Stroe Postat la 23 august 2018 116 afişări

Asociaţia Română a Magazinelor Online (”ARMO”) susţine în cadrul grupului de lucru organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat necesitatea implementării unui cadru legislativ unitar şi modern, care să vină în beneficiul comercianţilor şi clienţilor români pe o piaţă dinamică şi globală. În acest sens, ARMO susţine aplicarea dispoziţiilor comunitare asupra comerţului modern, care vor spori concurenţa pe piaţă şi, astfel, clienţii pot beneficia de preţuri si servicii mai bune.

ARMO: noua legislaţie privind comerţul modern va aduce beneficii clienţilor şi comercianţilor români pe o piaţă globală

ARMO a prezentat punctul de vedere în cadrul grupului de lucru organizat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (”MMACA”) pentru actualizarea legislaţiei referitoare la activităţile de comerţ. Anterior întâlnirii din această săptămână, grupul de lucru a constatat că, în acest moment, nu există norme clare adaptate realităţilor existente pe piaţă şi  aliniate cu dispoziţiile comunitare. Majoritatea actelor normative actuale au aproape 20 de ani şi au fost adoptate pe vremea când comerţul era static şi local.

“Comerţul cu amănuntul offline sau online trebuie privit în context global, în condiţiile în care consumatorul român are acces la platforme din alte state membre, dar şi din China şi Statele Unite. În acest sens, legislaţia naţională trebuie actualizată conform directivelor europene aplicabile comerţului, astfel încât să existe condiţii similare pentru comercianţii români şi cei internaţionali, iar clienţii să beneficieze de cele mai bune condiţii”, a declarat Florinel Chiş, director executiv ARMO.

La discuţii au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice cu atribuţii în domeniu, specialişti din cadrul Ministerul Economiei, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ANPC, Consiliul Concurenţei, ANAF, ai asociaţiilor patronale reprezentative Rucodem, Romalimenta, AMRCR, Asociaţia Distribuitorilor din România, AmCham şi ai mediului de afaceri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.