Armata din Myanmar a emis mandate de arestare pentru 11 membri ai fundaţiei miliardarului George Soros şi a confiscat conturile bancare ale organizaţiei

Postat la 16 martie 2021 612 afişări

Armata din Myanmar a emis mandate de arestare pentru 11 membri ai fundaţiei miliardarului George Soros şi a confiscat conturile bancare ale organizaţiei

Regimul militar din Myanmar a preluat controlul conturilor bancare ale fundaţiei Open Society Foundation (OSF) a miliardarului George Soros din ţară şi a anunţat că va întreprinde acţiuni în justiţie împotriva fundaţiei, care este acuzată de încălcarea restricţiilor privind activităţile pe care le poate desfăşura.

MRTV, televiziunea controlată de armată a anunţat că armata a emis mandate de arestare pentru 11 membri ai personalului OSF Myanmar, inclusiv şeful şi şeful adjunct al acesteia, sub suspiciunea că acordă sprijin financiar protestatarilor ce manifestează împotriva loviturii de stat organizate de armată pe 1 februarie, relatează Reuters.

Regimul a mai susţinut că filantropul nu a obţinut aprobarea de la Departamentul de gestionare a schimbului valutar al Băncii Centrale din Myanmar (CBM) pentru un depozit de 5 milioane USD (7,04 miliarde kiaţi) la Banca de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (SMED) din Myanmar în 2018.

Fundaţia este, de asemenea, acuzată că a retras ilegal 1,4 milioane de dolari din contul său de la SMED la o săptămână după ce armata a organizat lovitura de stat din Myanmar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
myanmar,
armata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.