Armata americană este pe cale să înfiinţeze o nouă unitate de apărare cibernetică

Autor: Gaidau Ion Postat la 17 septembrie 2014 25 afişări

Armata americană este pe cale să înfiinţeze o nouă unitate de apărare cibernetică care ar putea fi folosită pentru a proteja Statele Unite în faţa atacurilor cibernetice şi, eventual, în scop ofensiv, a anunţat marţi viitorul său comandant, citat de AFP.

Directorul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) Michael Rogers, care va conduce "US Cyber Command", a explicat că această unitate de 6.200 de persoane ar urma să fie deplin operaţională la orizontul lui 2016 şi va permite consolidarea protecţiei în faţa atacurilor piraţilor informatici sau a celor susţinute de alte state.

Michael Rogers a precizat, în cursul unei conferinţe de presă privind apărarea cibernetică, la Washington, că această unitate va putea fi folosită pentru a răspunde unor atacuri cibernetice asupra "infrastructurilor esenţiale", precum reţelele electrice controlate prin calculatoare, reţelele financiare, de transporturi etc.

"Trebuie să recunoaştem cu toţii că sistemele noastre de informaţii sunt ameninţate în totalitate de o mare varietate de actori care doresc să pătrundă în aceste sisteme din diferite motive", a subliniat Rogers în cursul conferinţei Billington Cybersecurity.

De asemenea, noua unitate va servi pentru consolidarea protecţiei sistemelor informatice ale Pentagonului şi va ajuta la ameliorarea capacităţilor cibernetice ale centrelor de comandă ale armatei americane din întreaga lume, a adăugat amiralul.

"Trebuie să plecăm de la principiul că există o dimensiune cibernetică în aproape toate scenariile la care suntem expuşi", a spus el.

Întrebat dacă această unitate va avea şi un rol ofensiv, Michael Rogers a răspuns: "Încerc să mă asigur că Departamentul Apărării are la dispoziţia sa toată paleta de mijloace necesare dacă se ia decizia de a fi folosită" în acest sens.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
APĂRARE,
TEHNOLOGII
/actualitate/armata-americana-este-pe-cale-sa-infiinteze-o-noua-unitate-de-aparare-cibernetica-13283930
13283930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.