Armă funcţională printată cu o imprimantă 3D

Autor: Anca Barbulescu Postat la 11 martie 2013 105 afişări

O armă semi-automată tipărită cu o imprimantă 3D trage peste 600 de focuri şi este cât se poate de legală, câtă vreme Ministerul Justiţiei nu are nimic de obiectat.

Texanul Cody Wilson, care deţine o organizaţie non-profit pe nume Defense Distributet, a prezentat recent o armă funcţională tipărită cu ajutorul unei imprimante 3D. Arma este capabilă să tragă peste 600 de focuri şi este probabil doar începutul în domeniul armelor automate şi semi-automate realizate cu ajutorul tehnologiei de imprimare în format tridimensional, scrie ArsTehnica. Încă de anul trecut, Wilson a creat astfel o mitralieră, AR-15, însă după şase focuri arma nu a mai funcţionat, Acum, noul model a demonstrat că defectele de design iniţiale au fost rezolvate şi arma este complet funcţională.

"Este primul model AR tipărit care poate trage un număr mare de focuri fără a se degrada la nivel de structură", a spus Wilson. "Arma a tras, mai exact, 660 de focuri în prima zi, iar testul s-a încheiat odată ce s-a terminat muniţia, dar cu siguranţă că poate ajunge la 1.000 de focuri", a mai spus tânărul în vârstă de 25 de ani, student la drept în cadrul University of Texas.

Peste 10.000 de oameni au descărcat deja fişierul CAD pe baza căruia poate fi tipărită mitraliera, dar numărul este cu siguranţă mai mare întrucât fişierul este deja disponibil şi pe torrente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie,
arme,
imprimante 3D,
it
/actualitate/arma-functionala-printata-cu-o-imprimanta-3d-10659849
10659849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.