Arheologii au descoperit noi informaţii despre viaţa sclavilor din Pompeiul antic

Autor: Laura Buciu Postat la 21 august 2023 40 afişări

Arheologii au descoperit un mic dormitor într-o vilă romană de lângă Pompei, care a fost aproape sigur folosit de sclavi, aruncând lumină asupra statutului lor umil în lumea antică, a declarat duminică Ministerul Culturii, citat de CNN.

Arheologii au descoperit noi informaţii despre viaţa sclavilor din Pompeiul antic

Camera a fost găsită la vila Civita Giuliana, la aproximativ 600 de metri la nord de zidurile oraşului Pompei, care a fost distrus de o erupţie vulcanică a Muntelui Vezuviu, în urmă cu aproape 2.000 de ani.

Într-o înregistrare video difuzată de Ministerul Culturii, directorul Parcului Arheologic Pompei, Gabriel Zuchtriege, explică faptul că în cameră se aflau două paturi, dintre care doar unul avea saltea, două dulapuri mici şi o serie de amfore şi recipiente ceramice, în care au fost găsite rămăşiţele a doi şoareci şi a unui şobolan.

Materiale precum mobilierul şi ţesăturile, acoperite de explozia devastatoare de fragmente de rocă, gaze şi cenuşă de la Vezuviu, s-au descompus de-a lungul anilor, lăsând un gol în dărâmături.

Atunci când este umplut cu ipsos, acest gol dezvăluie forma şi contururile originale ale materialelor dispărute de mult timp, inclusiv conturul unei pături încremenite lăsate pe plasa patului.

Săpăturile la vila Civita Giuliana au fost efectuate în 1907-1908, iar apoi din nou din 2017, când poliţia şi-a dat seama că situl era jefuit de săpători ilegali.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arheolog,
pompei,
sclav

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.