Are 29 de ani, a renunţat la şcoală la 16 ani, apoi a creat imperii online de milioane de dolari

Autor: Ioana Matei Postat la 18 noiembrie 2013 3623 afişări

La doar 29 de ani, Gurbaksh Chahal a reuşit să ridice trei imperii online, care i-au adus profituri de peste 300 de milioane de dolari. Tânărul a profitat de ritmul accelerat de dezvoltare al internetului pentru a-şi crea prima firmă la doar 16 ani, numită ClickAgents. Compania a fost vândută cu 40 de milioane de dolari la doi ani de la înfiinţare, scrie entrepreneur.com.

Are 29 de ani, a renunţat la şcoală la 16 ani, apoi a creat imperii online de milioane de dolari

După reuşita înregistrată cu prima companie, Chahal a înfiinţat BlueLithium, o platformă specializată în publicitatea online. Aceasta a fost cumpărată de Yahoo Inc. pentru 300 de milioane de dolari în 2007.

RadiumOne este noua iniţiativă a tânărului, o platformă care monitorizează date sociale pe internet. Chahal a afirmat că nu a crezut niciodată că se va bucura vreodată de un asemenea succes. El a emigrat împreună cu familia din India, pe când avea doar 4 ani şi a locuit mai mult de un deceniu într-o zonă periferică a statului California. Chahal a renunţat la şcoală la doar 16 ani pentru a-şi urma visul şi pentru a descoperi, aşa cum afirmă chiar el, de ce internetul este un domeniu atât de fascinant.

Chahal şi-a descris copilăria şi drumul spre succes într-o carte autobiografică lansată în anul 2008, numită “The Dream”, în care încurajează tinerii să îşi urmeze visele şi să nu se teamă de provocări.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/are-29-de-ani-a-renuntat-la-scoala-la-16-ani-apoi-a-creat-imperii-online-de-milioane-de-dolari-11704322
11704322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.