ArcelorMittal are probleme din cauza costurilor mari cu energia

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 aprilie 2013 37 afişări

Conducerea ArcelorMittal Galaţi anunţă că unitatea siderurgică nu va mai putea funcţiona multă vreme în condiţiile actuale, generate de costurile energiei, costuri care au crescut în ultimii patru ani cu 25 de milioane de euro.

ArcelorMittal are probleme din cauza costurilor mari cu energia

Potrivit conducerii combinatului gălăţean, piaţa energiei electrice ar fi influenţată de politicile duse de către autorităţi în legătură cu certificatele verzi pentru energia regenerabilă, dar şi din cauza unei pieţe distorsionate şi nepredictibile.

Directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, spune că sistemul de subvenţii pentru producătorii de energie din surse regenerabile afectează preţul energiei cumpărate de către marii consumatori. Dacă acest lucru va continua, avertizează reprezentantul companiei, atunci activitatea siderurgică la Galaţi devine nesustenabilă.

"Piaţa energiei nu este o piaţă liberă. Câteodată ea este distorsionată. Atunci când atragi energii regenerabile cu un preţ fixat, mai mare cu 50 la sută din costul real, inclusiv amortizările, asta este o distorsiune a pieţei", a spus şeful combinatului de la Galaţi.

Întrebat de la ce preţ al energiei activitatea ArcelorMittal la Galaţi ar fi sustenabilă şi dacă reducerea la jumătate preconizată de către Executiv la certificatele verzi va îndeplini cerinţele ArcelorMittal, Bruno Ribo a declarat că lucrurile merg în direcţia bună, dar că până acum nu a fost decât o declaraţie, o intenţie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/arcelormittal-are-probleme-din-cauza-costurilor-mari-cu-energia-10742761
10742761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.