Arafat, despre noile restricţii: în ce condiţii se închis sălile de fitness şi magazinele

Autor: Laura Buciu Postat la 26 martie 2021 84 afişări

Arafat, despre noile restricţii: în ce condiţii se închis sălile de fitness şi magazinele

Magazinele se închid la ora 18.00 şi intră în vigoare restricţii de deplasare de la ora 20.00 acolo unde incidenţa este de peste 7,5 la mie toată săptămâna, iar acolo unde incidenţa este de peste 4 la mie, restricţiile sunt doar pentru weekend, a anunţat, joi seara, Raed Arafat.

„În primul rând, referitor la intervalul orar în care este permisă circulaţia. Acolo unde incidenţa va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile urmează ca în timpul weekendului şi anume în timpul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică circulaţia să fie permisă doar până la ora 20:00 şi nu până la 22:00, cum este acum, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă numai până la ora 18:00. Revenirea asupra acestei măsuri pe timpul weekendului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie”, a spus Arafat.

Şeful DSU a mai spus că o a doua măsură vizează zonele unde incidenţa depăşeşte 7,5 la mie. Aici, circulaţia va fi permisă până la ora 20:00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici pot desfăşura activitate până la ora 18:00 pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade incidenţa sub 7 la mie.

„Sunt abilitaţi în această hotărâre Ministerul Sănătăţii şi ministerele de resort să emită sau să modifice ordinele existente astfel încât să fie foarte clar la operatorii economici, gen magazine, hipermarketuri, supermarketuri când se intră care va fi numărul de persoane permis înăuntru şi cum va fi controlată această măsură. Acest lucru se aşteaptă să fie clarificat la nivel de ordine de ministru”, a spus Arafat.

ŞI sălile de fitness se închid unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este mare.

„Operatorii economici care au activitate de fitness ca şi profil vor avea activitate suspendată acolo unde incidenţa depăşeşte 4 la mie”, a spus Arafat.

Activitatea sălilor de fitness se va relua când incidenţa scade sub 3,5 la mie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
restricţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.