Aproape 350 de oameni au murit în cutremurul din Pakistan

Postat la 26 septembrie 2013 43 afişări

Aproape 350 de persoane au murit în urma cutremurului puternic care a devastat săptămâna aceasta o parte a provinciei pakistaneze Balucistan (sud-vest), potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi de autorităţi.

Aproape 350 de oameni au murit în cutremurul din Pakistan

 Cutremurul cu o magnitudine de 7,7 s-a produs marţi în districtul izolat Awaran, situat în provincia cea mai săracă a Pakistanului.

"Cel puţin 348 de persoane au murit şi 315 au fost rănite", a declarat pentru AFP Abdul Latif Kakar, şeful Autorităţii responsabile cu gestionarea catastrofelor pentru provincia Balucistan, care cuprinde 44% din teritoriul pakistanez, dar numără decât 5% din populaţie.

"Trei sute cinci persoane au murit doar în districtul Awaran şi am primit informaţii privind 43 de morţi într-un alt district puternic afectat, şi anume Kech", a adăugat el. Un bilanţ precedent, oferit miercuri seara, anunţa 328 de morţi.

Pakistanul a declarat stare de urgenţă în zonele din Balucistan devastate de cutremur, cel mai mortal în ţară de la cel din 2005 din Kashmir (nord-est) care s-a soldat cu cel puţin 73.000 de morţi şi a afectat milioane de persoane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aproape-350-de-oameni-au-murit-in-cutremurul-din-pakistan-11399417
11399417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.