Apple vrea să transforme iPhone 6 în portofel mobil. Cum vor putea fi făcute plăţile

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 01 septembrie 2014 36 afişări

Apple plănuieşte să transforme noul iPhone, pe care îl va lansa în 9 septembrie, într-un portofel mobil, datorită unui parteneriat cu cele mai importante bănci şi reţele de plată din lume, printre care Visa şi MasterCard.

Înţelegerea urmează să fie făcută publică odată cu lansarea iPhone 6, potrivit surselor Bloomberg.

Clienţii vor putea plăti direct de pe telefonul mobil în magazine, doar cu o atingere a ecranului telefonului.

Noul model de smartphone al Apple va include şi un cip pentru comunicarea în câmp apropiat ("near-field communication"). Acest avans, împreună cu tehnologia Touch ID, care permite recunoaşterea amprentei utilizatorului iPhone-ului, vor asigura clienţilor efectuarea de plăţi în siguranţă.

Cu toate că şi alte companii americane, precum Google, au investit în crearea unor modalităţi de plată direct de pe telefon, retailerii din Statele Unite nu au fost foarte receptivi în legătură cu noua tehnologie, limitând astfel posibilitatea cumpărătorilor de a utiliza această inovaţie, a explicat Ben Bajarin, analist al Creative Strategies.

El a precizat că Apple ar putea face diferenţa în acest sens, întrucât iPhone-urile au cea mai mare cotă de piaţă din SUA.

Totodată, Apple încearcă, prin introducerea pe piaţă a portofelului mobil, să-şi menţină clienţii şi să crească cererea pentru produsele brandului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
APPLE,
PORTOFEL MOBIL,
/actualitate/apple-vrea-sa-transforme-iphone-6-in-portofel-mobil-cum-vor-putea-fi-facute-platile-13180805
13180805
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.