Alin Petrache anunţă înfiinţarea unor Centre Naţionale Olimpice pentru Tineret

Autor: Andrei Mazurchievici Postat la 08 septembrie 2014 43 afişări

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, înfiinţarea Centrelor Naţionale Olimpice pentru Tineret, astfel încât sportivii între 18 şi 23 de ani să nu "se piardă" între perioada junioratului şi cea de seniori.

"Majoritatea sportivilor noştri care au participat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing provin din Centrele Olimpice Naţionale de juniori. Din discuţiile pe care le-am avut cu majoritatea preşedinţilor de federaţii există şi avem o lacună în ceea ce înseamnă pregătirea tineretului nostru, în perioada dintre 18 şi 22, 23 de ani. În această perioadă pierdem foarte mulţi sportivi şi atunci COSR iniţiază un nou proiect care se va numi CNOPT, acele Centre Naţionale Olimpice pentru Tineret. Este un proiect pilot pe care încercăm să-l prezentăm în câteva săptămâni, pentru a dezvolta şi nivelul de tineret", a spus Petrache.

Alin Petrache a participat, luni, la sediul COSR, la semnarea unui parteneriat între forul pe care îl conduce şi Niro Investment Group. Contractul se întinde pe o perioadă de trei ani, însă suma înţelegerii este una confidenţială.

"Este un contract pe o perioadă de trei ani de zile, iar suma am dori să fie confidenţială. Este un contract foarte puternic financiar, mai ales în această criză financiară pe care încă o trăim cu toţii. Premierile de la Rio vor fi efectuate şi de către Niro Investment Group. Este primul parteneriat pe care-l semnăm pentru Rio. Ne dorim să avem alături de noi cât mai multe multinaţionale, dar şi firme cu capital românesc", a completat Petrache.

Alin Petrache a afirmat că banii primiţi de la Niro vor fi folosiţi pentru pregătirea sportivilor cu şanse mari în obţinerea de medalii. "Aceşti bani vor fi folosiţi pentru performanţa care urmează. Vom face un audit clar în tot ce înseamnă sportivii noştri de performanţă, care pot atinge obiectivele maxime şi pot targeta medalii la Rio. Aceşti bani vor fi investiţi exclusiv în ei. Aceşti bani nu sunt suficienţi, COSR are nevoie din ce în ce mai mult de partea financiară, dar şi de infrastructură pentru a crea ceea ce în trecut exista, acea bază de selecţie din care federaţiile îşi trag seva", a explicat Petrache.

Directorul general al Niro Investment Group, Vasile Gabriel Niţă, a explicat că îşi doreşte ca firma pe care o conduce să fie nevoită să ofere premii cât mai mari după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. "Restartăm suportul pentru sportul românesc, în general, şi pentru olimpismul românesc, în special. Acest contract are în vedere perioada de pregătire pentru Rio. Va fi avută în vedere şi premierea rezultatelor, astfel că am vrea să avem motive temeinice să umblăm la conturile societăţii. Am vrea să avem rezultate cât mai bune", a subliniat Niţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COSR,
PETRACHE,
CNOPT
/actualitate/alin-petrache-anunta-infiintarea-unor-centre-nationale-olimpice-pentru-tineret-13227403
13227403
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.