Apple va prezenta luni noile versiuni ale sistemelor de operare

Autor: Vlad Popescu Postat la 10 iunie 2013 76 afişări

Apple va prezenta luni noile versiuni ale sistemelor de operare iOS şi OSX, un moment delicat pentru companie, care a schimbat la sfârşitul anului trecut conducerea echipei responsabile pentru software şi designul interfeţei.

Apple va prezenta luni noile versiuni ale sistemelor de operare

Conferinţa WWDC organizată în fiecare an de Apple pentru dezvoltatorii de aplicaţii destinate produselor companiei va începe luni la San Francisco.

Evenimentul principal al conferinţei, care va avea loc în după-amiaza zilei de luni, îi va aduce pe scenă pe directorul general Tim Cook şi pe alţi executivi ai companiei, care vor prezenta noile variante ale celor două sisteme de operare, iOS (destinat dispozitivelor mobile: iPhone, iPad) şi OSX (care echipează computerele şi laptop-urile Mac).

Publicul larg va avea acces în premieră la primele versiuni ale celor două sisteme dezvoltate după reorganizarea conducerii diviziei de software a companiei, aflată acum sub controlul lui Jony Ive, unul dintre oamenii de încredere ai lui Steve Jobs, care s-a ocupat anterior de design.

Prezentarea de luni are o miză mai ridicată pentru Apple decât în alţi ani, după apariţia unui curent de scepticism şi neîncredere în rândul investitorilor cu privire la abilitatea companiei de a continua ritmul rapid de inovare, de a rămâne o forţă dominantă pe piaţa produselor mobile de comunicare şi de a menţine marjele ridicate de profit cu care şi-a obişnuit acţionarii, transmite MarketWatch.

Acţiunile Apple au scăzut cu 17% de la începutul acestui an. Vineri, Apple a închis în urcare cu 0,8% pe bursa de la New York, recuperând declinul din prima parte a şedinţei datorită unui raport transmis în jurul prânzului de un analist, care crede că grupul ar putea surprinde luni prin lansarea unui iPhone low-cost sau a unei variante îmbunătăţite a iPhone 5.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
APPLE,
IOS,
LANSARE
/actualitate/apple-va-prezenta-luni-noile-versiuni-ale-sistemelor-de-operare-10949097
10949097
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.