Apple şi Amazon au vrut să investească în Braşov. Cele două mari probleme care au stricat planurile marilor companii

Postat la 19 iulie 2017 354 afişări

Companiile Apple şi Amazon au vrut să îşi deschidă birouri în Braşov, dar nu au găsit infrastructură şi resursă de muncă specializată, oraşul începând să piardă teren în domeniul IT, după ce a ajuns la o cifră de afaceri de peste 630 de milioane lei în acest sector, transmite corespondentul MEDIAFAX

Apple şi Amazon au vrut să investească în Braşov. Cele două mari probleme care au stricat planurile marilor companii

În ultimii patru ani, industria IT din Braşov a crescut cu 130 de firme, ajungând la 550 de companii cu o cifră totală de afaceri de 630 de milioane lei, un profit de 75 de milioane lei şi aproximativ 5.000 de angajaţi, conform datelor deţinute de Clusterul pentru Inovare şi Tehnologie ALT Braşov.

Preşedintele Clusterului ALT, Ionuţ Ţaţa, a declarat corespondentului MEDIAFAX că dacă Bucureştiul polarizează peste 50% din industrie din punct de vedere al numărului de angajaţi şi al numărului de firme, Clujul aproximativ 10% după aceleaşi criterii, iar Timişoara aproximativ 5%, Braşovul şi Iaşiul şi-au împărţit în mod constant poziţia a patra în ultimii ani, după cum a declarat.

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brasov,
companii,
amazon,
apple,
investitii,
planuri,
probleme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.