Apple renunţă la un furnizor chinez din cauză că 74 dintre angajaţi sunt minori

Autor: Anca Barbulescu Postat la 25 ianuarie 2013 28 afişări

Gigantul american Apple a încheiat colaborarea cu un furnizor de piese din China, Guangdong Real Faith Pingzhou Electronics, după ce a constatat că 74 dintre angajaţii fabricii aveau vârste sub 16 ani, utilizând documente contrafăcute, potrivit Bloomberg.

În urma scandalului de anul trecut cu privire la condiţiile grele de muncă de la fabricile de electronice din China, Apple a încercat permanent să-şi spele imaginea şi să îmbunătăţească situaţia angajaţilor chinezi. Compania l-a denunţat pe agentul de recrutare responsabil pentru falsificarea hârtiilor care a fost amendat şi a rămas fără licenţă.

Apple a publicat vineri o nouă ediţie a Supplier Responsibility Report, care detaliază situaţia angajaţilor care produc în China electronicele Apple, precum iPhone sau iPad. Compania precizează în raport că a dublat numărul angajaţilor instruiţi în materie de drepturile angajatului, legislaţie şi siguranţa la locul de muncă.

Un total de 158 de furnizori Apple nu au pus la punct procedurile adecvate pentru a respecta legislaţia de protecţie a minorilor şi cu drepturile angajaţilor, sau nu au derulat audituri la proprii furnizori, potrivit raportului.

Falsificarea documentelor pentru a obţine un loc de muncă sau pentru a câştiga cât mai multe ore suplimentare rămân probleme pentru Foxconn, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Louis Woo. Cu sediul în Taiwan, Foxconn este cel mai mare producător de electronice din lume şi totodată cel mai mare furnizor chinez al Apple. Scandalul de anul trecut a început la Foxconn, după un val de sinucideri în rândul angajaţilor din China.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Apple,
furnizor chinez,
minori
/actualitate/apple-renunta-la-un-furnizor-chinez-din-cauza-ca-74-dintre-angajati-sunt-minori-10522426
10522426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.