Apple reduce estimările privind cheltuielile din actualul an fiscal cu 1 miliard de dolari

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 23 iulie 2015 26 afişări

Apple a redus estimările referitoare la cheltuielile din actualul an fiscal cu 8%, respectiv 1 miliard de dolari, la 12 miliarde de dolari, grupul anticipând vânzări de iPhone-uri şi venituri sub aşteptările analiştilor, relatează Bloomberg.

Compania prognozează că cheltuielile pentru echipamente, centre de date şi facilităţi de retail vor fi de 12 miliarde de dolari în actualul an fiscal. În anul fiscal 2014, Apple a înregistrat cheltuieli de capital în valoare de 9,6 miliarde de dolari.

Apple a extins reţeaua globală de centre de retail, în special pe a doua mare piaţă a companiei, China, şi investeşte circa 5 miliarde de dolari într-un nou sediu central, în formă de navă spaţială.

Fabricantul iPhone a lansat în acest an Apple Watch, primul produs nou al companiei de la introducerea iPad, în 2010.

Apple a precizat că ia măsuri de eficientizare a cheltuielilor pentru echipamente şi facilităţi, dar nu modifică planurile de producţie.

Apple a raporat în această săptămână rezultate fiunanciare care au dezamăgit analiştii în privinţa vânzărilor de aparate iPhone, aceştia fiind îngrijoraţi că cererea pentru smartphone-ul care a definit piaţa a ajuns la nivelul maxim.

Profitul Apple a crescut cu 38% în al treilea trimestru fiscal, la 10,7 miliarde de dolari, susţinut de vânzările de iPhone-uri şi de dublarea vânzărilor în China, dar acţiunile companiei au scăzut miercuri la New York cu 4,2%, cel mai mult din ultimele 18 luni.

Veniturile au avansat cu 33% comparativ cu intervalul similar al anului trecut, la 49,61 miliarde de dolari. Vânzările de iPhone-uri au urcat cu 59%, la 31,37 miliarde de dolari, iar preţul mediu de vânzare a crescut cu peste 100 de dolari, la 662,42 dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
APPLE,
CHELTUIELI,
/actualitate/apple-reduce-estimarile-privind-cheltuielile-din-actualul-an-fiscal-cu-1-miliard-de-dolari-14630148
14630148
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.