Apple îşi revizuieşte în jos estimarea veniturilor pentru prima dată în ultimii 20 de ani. Tim Cook, CEO-ul Apple: Nu ne aşteptam la asemenea efecte ale decelerării economice din China

Postat la 03 ianuarie 2019 70 afişări

Apple îşi revizuieşte în jos estimarea veniturilor pentru prima dată în ultimii 20 de ani, pe fondul cererii slabe din China, care a declanşat o scădere a preţurilor pentru furnizorii chinezi, scrie Bloomberg .

Apple îşi revizuieşte în jos estimarea veniturilor pentru prima dată în ultimii 20 de ani. Tim Cook, CEO-ul Apple: Nu ne aşteptam la asemenea efecte ale decelerării economice din China

CEO-ul Apple Tim Cook a spus că vânzările se vor situa la aproximativ 84 mld. dolari în trimestrul care s-a încheiat pe 29 decembrie, mai puţin decât estimarea iniţială de 89 până la 93 mld. dolari. Apple a raportat un venit de 88,3 mld. dolari în trimestrul al patrulea din 2017, ceea ce înseamnă prima scădere a veniturilor în trimestrul sărbătorilor de iarnă de când Tim Cook a preluat cârma Apple în 2011.

Acţiunile Apple sunt în scădere cu 7,74% la momentul redactării materialului, înainte de deschiderea Bursei de la New York.

 

Anunţul reducerii estimării veniturilor a fost făcut de Cook printr-o scrisoare către investitori.

 

„Dacă am anticipat anumite provocări în unele pieţe emergente, nu ne-am aşteptat la asemenea efecte din cauza decelerării economice, mai ales în Taiwan şi Hong Kong”, a scris Cook.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
estimare,
venituri,
china,
tim cook,
ceo,
efecte,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.