Apple ia în considerare un laptop Mac cu touchscreen pentru 2025

Autor: Daniel Belu Postat la 14 ianuarie 2023 24 afişări

Apple ia în considerare un laptop Mac cu touchscreen pentru 2025

Apple ar putea lansa un model MacBook Pro cu touchscreen chiar din 2025, conform CNBC.

Echipe din interiorul Apple lucrează la acest proiect, iar primul design ar urma să includă un trackpad şi o tastatură, precum şi un touchscreen, potrivit raportului.

Dacă s-ar întâmpla, această mişcare ar însemna o răsturnare de situaţie semnificativă pentru Apple, care a afirmat ani de zile că laptopurile cu touchscreen sunt inferioare din punct de vedere ergonomic, chiar dacă laptopurile concurente cu Windows au acum touchscreen-uri ca o caracteristică standard.

“Noi chiar credem că ergonomia utilizării unui Mac constă în faptul că mâinile tale sunt sprijinite pe o suprafaţă şi că ridicarea braţului pentru a atinge un ecran este un lucru destul de obositor”, a declarat Craig Federighi, şeful departamentului de software al Apple, în 2018, adăugând că “nu este adeptul touchscreen-urilor” pe PC-uri.

Mai recent, a fost întrebat la o conferinţă dacă Apple va lansa un laptop cu touchscreen, iar el a răspuns: “cine poate spune?”.

Vânzările de modele Mac au crescut brusc atunci când Apple a înlocuit procesoarele Intel din majoritatea computerelor sale cu propriul procesor. Schimbarea a îmbunătăţit durata de viaţă a bateriei şi a redus supraîncălzirea. Afacerea Mac a Apple a generat venituri de 40,1 miliarde de dolari în timpul anului fiscal 2022 al companiei, în creştere cu 14% faţă de 2021.

Un Mac cu touchscreen ar necesita modificări semnificative ale software-ului pentru a accepta atingerile cu degetul, care necesită butoane mai mari, în loc de clicuri de mouse. iPhone şi iPad de la Apple utilizează un sistem de operare conceput pentru utlizarea unui touchscreen, în timp ce macOS poate fi controlat în prezent doar cu ajutorul unui mouse şi al unei tastaturi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
laptop,
proiect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.