Aplicaţiile mobile ar putea adăuga 63 miliarde euro la economia europeană

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 17 februarie 2014 37 afişări

În mai puţin de cinci ani, în Europa ar putea exista peste 4,8 milioane locuri de muncă dedicate industriei de aplicaţii mobile, în condiţiile în care dezvoltatorii europeni sunt pe cale să devină lideri globali.

Aplicaţiile mobile ar putea adăuga 63 miliarde euro la economia europeană

Un raport GIGAOM prezentat la Bruxelles arată că dezvoltatorii de aplicaţii din America de Nord şi Europa au o pondere egală(42%) în veniturile generate la nivelul pieţelor din Uniunea Europeană şi Statele Unite, relatează Businessrevieweurope.com.

În acest moment, industria susţine un milion de dezvoltatori şi încă 800.000 de persoane ce se ocupă cu marketing sau vânzări. Până în 2018, însă, numerele ar putea creşte la 2.7 milioane, respectiv 2.1 milioane. Cumpărătorii şi publicitatea în aplicaţii au adus 6.1 miliarde euro, sumă ce ar trebui să ajungă la aproape 19 miliarde în următorii cinci ani.

Studiul a arătat, printre altele, că primele 28 de companii din Uniunea Europeană au creat 40% din aplicaţiile prezente pe pieţele din Europa şi Statele Unite. Pe de altă parte, una din principalele griji ale dezvoltatorilor europeni este ritmul de implementare a tehnologiei 4G, necesară pentru o mai bună conectivitate şi rulare a aplicaţiilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aplicatiile-mobile-ar-putea-adauga-63-miliarde-euro-la-economia-europeana-12098850
12098850
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.