Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească de pe telefon atunci când pleci în vacanţă

Autor: Ioana Matei Postat la 02 decembrie 2013 283 afişări

Organizarea itinerariului, găsirea celor mai bune modalităţi de transport şi a celor mai avantajoase variante de cazare pot fi făcute cu mai puţin efort prin intermediul aplicaţiilor mobile, potrivit reprezentanţilor diviziei EuroGsm destinată rezolvării problemelor legate de telefonia mobilă de la ThePhoneGeeks.

Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească de pe telefon atunci când pleci în vacanţă

„Una dintre cele mai complexe aplicaţii pentru planificarea călătoriilor este TripAdvisor Hotels Flights, cu ajutorul căreia utilizatorii pot găsi şi rezerva cele mai ieftine zboruri, precum şi cele mai bune hoteluri şi restaurante. De asemenea, ei pot găsi informaţii despre cele mai interesante obiective turistice din oraşul sau zona pe care o vizitează”, a precizat Adi Coman de

la The PhoneGeeks.

Pentru cei cărora le place să organizeze totul, până la ultimul detaliu, există aplicaţia Trip Planner, cu ajutorul căreia se pot întocmi liste cu lucrurile care trebuie incluse în bagaj, în funcţie de nouă mari categorii. Aplicaţia oferă posibilitatea de a adăuga, şterge sau edita informaţiile, iar odată completată o categorie, aceasta se poate bifa şi se poate trece la următoarea.

O altă aplicaţie utilă şi de încredere în organizarea călătoriilor este Booking.com, prin intermediul căreia utilizatorii au posibilitatea de a alege între mai mult de 330.000 de unităţi de cazare din 184 de ţări şi de a-şi rezerva o cameră în hotelul preferat în doar câţiva paşi simpli. De asemenea, utilizatorilor care amână problema cazării pentru ultimul moment, le vine în ajutor aplicaţia Hotel Tonight, prin intermediul căreia se pot face rezervări last-minute în peste 100 de destinaţii, la cele mai bune preţuri.

„În ceea ce priveşte transportul, Google Maps este o aplicaţie foarte cunoscută şi utilizată, înlocuind cu succes un GPS, în timp ce aplicaţia Waze oferă informaţii în timp real despre condiţiile de trafic, accidente, pericole, poliţie şi alte evenimente semnalate de ceilalţi şoferi din zonă, bazându-se pe hărţile generate de utilizatori”, spune Dan Badea de la  The PhoneGeeks.

Deoarece succesul unei călătorii depinde şi de starea vremii, este recomandată instalarea aplicaţiilor Android Weather & Clock Widget sau AccuWeather - Weather for Life, care le oferă utilizatorilor Android, respectiv Windows Phone 8, prognoza meteo actualizată în funcţie de oraşul în care aceştia se află. Mai mult, ei pot personaliza informaţiile şi pot consulta prognoza pe zile sau chiar ore.

Iar pentru că bugetul este şi el un aspect important al oricărei călătorii, aplicaţia Trip Budget Calculator oferă posibilitatea de a calcula costurile estimative pentru carburant, mâncare sau cazare, totul în funcţie de moneda locală.

Călător prin România, cu ajutorul aplicaţiilor mobile

Printre cele mai descărcate aplicaţii Android care oferă informaţii despre cazare şi obiective turistice din ţara noastră se numără Cazare in Romania, care oferă acces la o bază de date cu informaţii despre hoteluri, pensiuni, cabane şi case de vacanţă, sau moBooking Romania, care include şi o secţiune dedicată ofertelor promoţionale.

„Dacă vizităm o anumită zonă din România şi nu ştim exact ce obiective turistice am putea vedea, aplicaţia Tourist Informator – Romania cuprinde o bază de date actualizată ce ne ajută să găsim informaţii despre acestea”, a adăugat Radu Boancă – The PhoneGeeks.

Aplicaţii inedite pentru o călătorie pe măsură

Turiştii care vor să se bucure din plin de experienţa unei călătorii au la dispoziţie aplicaţia Wikitude, care foloseşte Wikipedia pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a vedea lumea prin intermediul camerei foto a telefonului mobil.

„Chiar celebra Google Earth este o aplicaţie excelentă pentru cei care călătoresc în locuri noi, întrucât oferă opţiunile de afişare 3D, satelit şi street view, care uimesc prin claritate şi precizie”, a încheiat Adi Coman.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aplicatiile-care-nu-trebuie-sa-lipseasca-de-pe-telefon-atunci-cand-pleci-in-vacanta-11735474
11735474
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.