Apar semnele că economia revine la viaţă. Care este prima afacere românească care anunţă că îşi va redeschide toate cele 150 de locaţii

Autor: Andra Stroe Postat la 16 aprilie 2020 63448 afişări

Apar semnele că economia revine la viaţă. Care este prima afacere românească care anunţă că îşi va redeschide toate cele 150 de locaţii

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, redeschide toate locaţiile pe 5 mai, în regim de „to go” şi „drive”, pentru ca iubitorii de cafea din Bucureşti şi din ţară. 

„Am aşteptat mult acest moment şi ne bucurăm să anunţăm că redeschidem cafenelele 5 to go într-o zi de 5, cifră de rezonanţă pentru noi, şi am convingerea că vom reuşi să ducem vânzările la 50% din normal, în prima săptămână”, a spune Radu Savopol, co-fondator 5 to go.

Utilizarea dezinfectantului pentru mâini în toate locaţiile 5 to go ori de câte ori e necesar, decizia de a servi produsele exclusiv în pahare „to go”, oferirea capacelor şi a paletinelor doar de către barista şi încurajarea clienţilor de a plăti electronic sunt măsurile luate de 5 to go înainte de criză. La acestea se adaugă noi măsuri, atât pentru siguranţa clienţilor, cât şi a angajaţilor.  Reorganizarea spaţiului şi a timpului petrecut în locaţii e una dintre ele: pentru locaţiile prevăzute cu spaţii de stat s-a luat decizia de a se renunţa la ele iar în funcţie de dimensiunea locaţiilor, se au în vedere următoarele măsuri cu privire la acces: în spaţiile de până în 20 metri pătraţi se va intra pe rând, unul câte unul, iar în locaţiile de 20-40 metri pătraţi, vor avea acces maximum doi clienţi, cu distanţa de siguranţă de 1,5 metri între ei. Şi pentru angajaţi se impun noi măsuri, extra celor de dinainte de închidere -  purtarea obligatorie a măştii de protecţie şi a mănuşilor.

„Un alt lucru care mă bucură, pe lângă fidelitatea publicului, este sentimentul de familie şi de prietenie care s-a sudat şi mai mult între noi, echipa centrală, francizaţi şi angajaţi, în această perioadă. Deşi sunt vremuri dificile, în care puteam pierde angajaţi, acest lucru nu s-a întâmplat şi le mulţumesc că ne-au rămas aproape, că au încredere în noi şi în planurile de relansare pregătite. Ca minus, ar fi nevoia de relocare a 3-5 locaţii, din cauza unor neînţelegeri cu privire la chirii”, a completat Radu Savopol.

Toate locaţiile 5 to go vor funcţiona la redeschidere după programul normal, 07:00 – 18:00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
redeschidere,
cafenele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.