Anunţ TRAGIC din Israel, ţara care a vaccinat cel mai mare procent din populaţie. Ce s-a întâmplat

Postat la 28 ianuarie 2021 49366 afişări

Anunţ TRAGIC din Israel, ţara care a vaccinat cel mai mare procent din populaţie. Ce s-a întâmplat

Israelul a trecut marţi de 4.500 de decese cauzate de COVID-19, oficialii din domeniul sănătăţii spunând că sunt surprinşi de ratele grave de mortalitate după mai mult de două săptămâni de blocaj la nivel naţional. Mai mult de un sfert din totalul deceselor provocate de COVID-19 din Israel de la începutul pandemiei au fost înregistrate numai în această lună, scriu cei de timesofisrael.com. Ministerul sănătăţii a declarat că 8.680 de cazuri au fost diagnosticate luni, rata pozitivităţii testelor crescând la 9,8%, una dintre cele mai ridicate cifre din ultimele trei luni.

Israelul a înăsprit restricţiile pe 7 ianuarie. În plus faţă de baruri, restaurante şi centre comerciale care erau deja închise, şcolile şi grădiniţele au fost de asemenea închise, cu excepţia învăţământului special. Cu toate acestea, seminariile religioase din regiunile ultra-ortodoxe au ignorat aceste reguli

Restricţiile actuale urmează să expire duminică, dar se aşteaptă ca ministerul să promoveze o extindere a acestora până când infecţiile cu coronavirus vor începe să scadă considerabil, la care e de aşteptat să contribuie şi rata ridicată de vaccinare. Oficialii nu văd însă posibilitatea de a redeschide şcolile sau întreprinderile culturale în condiţiile actuale.

Potrivit experţilor, campania masivă de vaccinare din Israel necesită un timp mai mare decât se aşteapta pentru a-şi arăta efectele, probabil din cauza noii variante a virusului care a apărut pentru prima dată în Marea Britanie, scrie stirileprotv.ro

De când Israelul a lansat cea mai mare campanie de vaccinare din istorie, aproape 2,9 milioane de persoane au primit prima doză din vaccinul Pfizer-/BioNTech, echivalentul a circa 30% din populaţia sa de aproape 9,3 milioane, scrie Agerpres. Aproape 1,5 milioane de cetăţeni au primit deja şi cea de-a doua doză.

O dezbatere aprinsă este aşteptată să aibă loc în cabinetul prim-ministrului Benjamin Netanyahu referitoare la extinderea lockdownului curent, care ar trebui să ia sfârşit pe 31 ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
crestere,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.