Anul 2010, cel mai cald pentru planeta

Postat la 20 iulie 2010 17 afişări

Expertii dau dovada de prudenta si considera ca au nevoie de timp pentru a se distanta si a putea explica temperaturile ridicate din primele sase luni ale lui 2010, considerate cele mai ridicate temperaturi inregistrate pe planeta pana in prezent, comenteaza AFP.

Ei se intreaba daca "de vina" pentru producerea acestui fenomen sunt modificarile climatice, dar nu exclud nici alte cauze posibile, intre care faimosul fenomen El Nino.

Din ianuarie si pana in iunie, temperatura medie inregistrata pe glob, in oceane si pe uscat, a fost cea mai mare inregistrata vreodata, potrivit datelor Agentiei americane pentru Ocean si Atmosfera (NOAA). Aceasta a atins in medie 14,2 grade Celsius, cu 0,68 grade Celsius mai mult decat media inregistrata in secolul al XX-lea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
vreme,
temperatura,
canicula,
caldura,
record
/actualitate/anul-2010-cel-mai-cald-pentru-planeta-6627937
6627937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.