ANRE: Preţul reglementat al electricităţii va scădea începând cu luna iulie

Postat la 18 iunie 2014 42 afişări

Preţul reglementat al electricităţii va scădea începând cu luna iulie 2014, a declarat miercuri Emil Calotă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), fără a preciza nivelul ieftinirii.

ANRE: Preţul reglementat al electricităţii va scădea începând cu luna iulie

 "Pe zona pe care o coordonez va fi o economie în factura finală", a spus Calotă, care este responsabil pentru departamentul de eficienţă energetică, energie regenerabilă şi cogenerare.

Întrebat cine a fost vinovat pentru facturarea dublă a consumatorilor pentru certificatele verzi, Calotă nu a dat un răspuns clar, spunând însă că au fost greşeli de comunicare şi în supravegherea mai atentă a distribuitorilor şi furnizorilor de energie electrică.

El a arătat că, în opinia sa, informaţiile care apar pe facturile ar trebui simplificate.

Costul cu certificatele verzi se facturează, din septembrie 2012, separat pe facturile la electricitate. Certificatele verzi reprezintă o formă de ajutor de stat pentru producătorii de energie din surse regenerabile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anre-pretul-reglementat-al-electricitatii-va-scadea-incepand-cu-luna-iulie-12782296
12782296
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.