Anonymous acuză un startup din Silicon Valley că ajută Statul Islamic

Postat la 18 noiembrie 2015 487 afişări

Anonymous acuză un startup din Silicon Valley că ajută Statul Islamic

În războiul dintre Anonymous şi Statul Islamic a intrat un jucător neaşteptat, un startup din Silicon Valley, informează Business Insider.

CloudFlare este un serviciu care ajută site-urile să rămână online în momentul când site-urile respective înregistrează un trafic foarte mare. Astfel, CloudFlare este un fel de paravan între atacatorii care folosesc atacuri de tip DDoS ( trimiterea unor cantitati mari de date -pachete, generând astfel imposibilitatea site-ului de a mai servi şi ceilalţi vizitatori). şi ţinta (site-ul).

Gruparea hackerilor susţine că  serviciul CloudFlare protejează site-uri afiliate grupării teroriste ISIS.

"Am văzut că sunt supăraţi pe noi. Dar nu este un lucru de luat în serios. Şi Anonymous se folosesc de serviciile noastre pentru site-urile lor", a declarat Matthew Prince, CEO-ul CloudFlare. El a mai precizat faptul că ar fi dispus să nu mai protejeze anumite site-uri dacă sunt rugaţi de către oficiali americani. "În plus, de cele mai multe ori investigatori nu sunt interesaţi să închidă site-urile, ci să le urmărească activitatea", a adăugat el.

CloudFlare este evaluat la 1 miliard de dolari, potrivit Bloomberg.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anonymous-acuza-un-startup-din-silicon-valley-ca-ajuta-statul-islamic-14891660
14891660
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.