ANM: în următoarele patru săptămâni vremea se va încălzi în ţară, mai puţin în nord, şi va ploua

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 octombrie 2023 162 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în următoarele patru săptămâni vremea se va încălzi în aproape toată ţară, mai puţin în nord. De asemenea, va ploua în toate regiunile, în special în a doua parte a intervalului.

ANM: în următoarele patru săptămâni vremea se va încălzi în ţară, mai puţin în nord, şi va ploua

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în săptămâna 9-16 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, în special în regiunile vestice şi sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud-vest şi la munte.

În săptămâna 16 – 23 octombrie, temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nordice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 23 – 30 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice.

În săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor avea o tendinţă excedentară în majoritatea regiunilor, au precizat meteorologii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anm,
vreme,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.