Anglo-Romanian Bank Ltd va fi integrata in BCR

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 aprilie 2011 104 afişări

Banca Comerciala Romana va integra afacerile din Romania ale filialei sale Anglo-Romanian Bank Ltd (ARBL), decizia fiind explicata de proprietarul BCR, grupul austriac Erste, prin "mediul economic dificil care a descurajat interesul investitorilor pentru nisa de piata a ARBL si pentru potentialul acesteia", conform bancii.

Pana la jumatatea anului, BCR va integra afacerile ARBL (active, pasive, clienti) desfasurate prin intermediul filialei din Bucuresti si agentiile din Constanta, Timisoara si Sibiu. Proprietatile ARBL vor fi transferate direct catre BCR. BCR va prelua, de asemenea, si activele necorporale ale ARBL, precum si infrastructura operationala, inclusiv software-ul.

In urma transferului de afaceri, clientii ARBL vor beneficia de o gama mai larga de servicii si produse oferite de catre BCR. De-a lungul tranzactiei, servirea clientilor va fi mentinuta fara nicio intrerupere.

Cei 96 de angajati ai ARBL din Romania vor fi transferati in BCR, in conformitate cu legislatia romaneasca care reglementeaza protectia salariatilor in cazul unui transfer de intreprinderi (regulamentul TUPE). "BCR face toate eforturile pentru a gasi oportunitati potrivite de angajare in cadrul BCR pentru toti angajatii ARBL", precizeaza banca.

In afara de cele patru unitati din tara, banca are inca una la Londra. Dispozitiile referitoare la ARBL Londra (Marea Britanie) vor face obiectul unei decizii separate, dupa finalizarea transferului de afaceri.

Anglo-Romanian Bank a fost creata in 1973 ca joint-venture intre fosta Bancorex (50%), Barclays (30%) si JP Morgan Chase (20%), din 1998 a fost preluata integral de Bancorex, iar in 1999, BCR a devenit actionar unic. In 2004 au fost inglobate in structura bancii alte doua subsidiare ale BCR - Banque Franco-Roumaine si Frankfurt Bukarest Bank, insa birourile de la Paris si Frankfurt au fost ulterior inchise.

La sfarsitul lui 2008, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost pe punctul de a cumpara banca, insa din cauza pretului cerut de Erste, estimat la aproape 100 de milioane de euro, tranzactia a cazut. Austriecii au mai incercat si ulterior sa vanda banca, avand in vedere pierderile (3,5 milioane de euro in 2009, la active de 290 milioane de euro).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
BCR,
Anglo-Romanian Bank,
integrare,
Erste
/actualitate/anglo-romanian-bank-ltd-va-fi-integrata-in-bcr-8122403
8122403
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.