Anghel, BVB: Ponderea sectorului privat în PIB este de aproape 80%

Postat la 18 februarie 2019 78 afişări

Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a subliniat, luni, că 80% din PIB-ul anual al României este realizat de sectorul privat, astfel că dezvoltarea acestuia este esenţială pentru a crea bunăstare.

Anghel, BVB: Ponderea sectorului privat în PIB este de aproape 80%

„Din valoarea adăugată (creată de companii - n.red.) se pot construi şcoli, licee, plăti salarii decente, pensii înalte. Ponderea sectorului privat în Produsul Intern Brut (PIB), în România, ce realizăm într-un an, este de aproape 80%. Deci, acest sector privat este esenţial pentru crearea de bunăstare, creare de locuri de muncă, de valoare adăugată. De aici, se poate finanţa absolut orice proiecte de interes naţional”, a afirmat Lucian Anghel, preşedintele BVB, luni, cu ocazia lansării proiectul „Made in Romania”.

Bursa de la Bucureşti a dat, luni, startul celei de-a treia ediţii a „Made in Romania”, un program prin care firmele selectate primesc asistenţă gratuită în domeniile de interes, prin workshop-uri regionale (Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara), discuţii bilaterale la sediile companiilor finaliste, webinarii etc. Între 18 februarie şi 17 martie, antreprenorii români, precum şi angajaţii companilor româneşti pot să depună nominalizările pe site-ul programului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
privat,
sector,
bvb,
pib

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.