Angajaţii români din producţie, printre cei mai ieftini din lume

Postat la 25 decembrie 2012 18 afişări

România are printre cele mai scăzute costuri pe oră cu forţa de muncă din domeniul producţiei, angajaţii din acest sector fiind plătiţi, în medie, cu câte 3,5 de dolari pe oră (în valoare brută), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Costurile cu forţa de muncă din domeniul producţiei sunt de două- trei ori mai mici decât cele din ţările asiatice precum China sau Filipine, unde angajaţii din acest sector primesc, în medie, câte 1,3 - 1,4 dolari (impozabili) pe ora de muncă, potrivit unui raport publicat recent de către Organizaţia Internaţională a Muncii. Printre cei mai "scumpi" angajaţi din domeniul industrial sunt cei din Danemarca şi din Elveţia, unde şi costurile vieţii sunt mai mari, pentru care angajatorii sunt nevoiţi să bugeteze câte 34 de dolari pentru fiecare oră muncită de angajaţi.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
angajati,
productie,
ieftini,
preturi
/actualitate/angajatii-romani-din-productie-printre-cei-mai-ieftini-din-lume-10410930
10410930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.