ANALIZĂ: Scandalul cărnii de cal, o fraudă masivă cu origini încă neclare

Postat la 28 februarie 2013 13 afişări

Frauda masivă ce a afectat numeroşi actori din sectorul agroalimentar în Europa, descoperită în urmă cu peste o lună după ce autorităţile britanice au depistat carne de cal în hamburgeri prezentaţi ca fiind din carne de vită, are în continuare origini neclare, comentează AFP.

Care sunt produsele vizate de fraudă?

Frauda vizează produse preparate, congelate sau conservate, care ar trebui să fie pe bază de carne de vită tocată, şi anume lasagna, ravioli, musaca, sos bolognez sau pizza. Mărci ca Findus, Nestlé (Buitoni şi Davigel), Iglo, Panzani, Ikea, Picard şi distribuitori ai principalelor mărci au procedat la retragerea unor produse.

Potrivit autorităţilor franceze, peste 4,5 milioane de produse frauduloase au fost vândute în 13 ţări europene de cel puţin 28 de societăţi.

Deocamdată, singurele cazuri de burgeri ce conţineau carne de cal au fost descoperite în Marea Britanie, de unde scandalul s-a extins în domeniul restauraţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Scandal,
carne de cal,
origini
/actualitate/analiza-scandalul-carnii-de-cal-o-frauda-masiva-cu-origini-inca-neclare-10614506
10614506
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.