ANALIZĂ Mediafax Politicieni: Jumătate din ce a aprobat Parlamentul în 2013 sunt ordonanţe şi ordonanţe de urgenţă

Postat la 15 iulie 2013 24 afişări

Mai mult de jumătate din actele aprobate de cele două Camere ale Parlamentului în prima sesiune a legislaturii 2012 - 2016 reprezintă ordonanţe şi ordonanţe de urgenţă ale Guvernului, arată o analiză realizată de politicieni.mediafax.ro.

ANALIZĂ Mediafax Politicieni: Jumătate din ce a aprobat Parlamentul în 2013 sunt ordonanţe şi ordonanţe de urgenţă

 Din informaţiile de pe site-urile Camerei Deputaţilor şi Senatului, rezultă că 60% din cele 205 acte normative aprobate de Senat în prima sesiune a actualei legislaturi sunt ordonanţe şi ordonanţe de urgenţă, doar 11% din actele aprobate fiind propuneri legislative ale parlamentarilor.

La Camera Deputaţilor, din cele 220 de proiecte devenite legi în 2013, 142 (63%) se referă la aprobarea unor ordonanţe sau ordonanţe de urgenţă ale Guvernului, arată analiza politicieni.mediafax.ro.

Din aceleaşi date publice rezultă că, deşi 60% din actele aprobate de Parlament anul acesta au fost emise de Guvern, această instituţie a iniţiat doar un sfert din proiectele înregistrate în aceeaşi perioadă la cele două Camere parlamentare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-mediafax-politicieni-jumatate-din-ce-a-aprobat-parlamentul-in-2013-sunt-ordonante-si-ordonante-de-urgenta-11122632
11122632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.