ANALIZĂ: La 10 ani de la lansare, Facebook a ajuns la maturitate, dar luptă să îi ţină aproape pe tineri

Postat la 04 februarie 2014 34 afişări

Facebook, considerată în momentul de faţă cea mai importantă reţea de socializare din lume, împlineşte marţi zece ani de la lansare, o vârstă a maturităţii, dar totuşi un moment dificil pentru acest site care se luptă să îşi păstreze utilizatorii tineri.

ANALIZĂ: La 10 ani de la lansare, Facebook a ajuns la maturitate, dar luptă să îi ţină aproape pe tineri

 Facebook se apropie de a zecea aniversare, o vârstă a maturităţii pentru reţeaua de socializare, care a reuşit să depăşească o listare catastrofală pe bursă şi să se transforme într-o maşinărie de atragere a publicităţii, dar care se confruntă totodată cu îmbătrânirea utilizatorilor săi.

"A fost o călătorie incredibilă", a declarat Mark Zuckerberg, cofondatorul şi directorul general al Facebook.

"Registrul" online pe care Mark Zuckerberg l-a creat în ianuarie 2004, în camera sa de la Universitatea Harvard, a devenit o companie mondială, cu 1,23 de miliarde de utilizatori pe lună, iar Zuckerberg, unul dintre cei mai tineri miliardari ai lumii.

"Facebook a făcut ca lumea să fie mai mică, mai interactivă. A unit familii, prieteni, vecini din întreaga lume. Este un adevărat fenomen social", a declarat, pentru AFP, Trip Chowdhry, analist la compania Global Equity Research.

"Peste 20% din timpul petrecut pe internet este pe reţeaua Facebook. Cei de la Facebook au realizat cu succes tranziţia de la computerul tradiţional la dispozitivele mobile. Ce au reuşit să facă este remarcabil", a declarat, la rândul său, Lou Kerner, fondator al societăţii de investiţii Social Internet Fund.

În decembrie 2013, Facebook avea 1,23 de miliarde de utilizatori lunari activi, cu 16% mai mulţi faţă de anul precedent. Dintre aceştia, 945 de milioane accesează reţeaua socială prin intermediul dispozitivelor mobile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-la-10-ani-de-la-lansare-facebook-a-ajuns-la-maturitate-dar-lupta-sa-ii-tina-aproape-pe-tineri-12018401
12018401
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.