ANALIZĂ: Iranul, Siria şi Coreea de Nord, între dosarele fierbinţi predate de Hillary Clinton succesorului ei în postul de secretar de Stat

Postat la 01 februarie 2013 11 afişări

Hillary Clinton i-a predat joi, cu 24 de ore înainte de a părăsi postul, "foaia sa de parcurs" succesorului ei, John Kerry, cu dosare ca Siria, Iranul, Africa de Nord, Afganistanul sau Coreea de Sud, relatează AFP, prezentând succint câteva dintre aceste dosare fierbinţi.

Începând din 2009, şefa diplomaţiei americane a primit câţiva jurnalişti acreditaţi la Departamentul de Stat, inclusiv pe cei de la AFP, pentru a le prezenta o vedere de ansamblu asupra dosarelor fierbinţi care îl aşteaptă pe Kerry.

SIRIA

După 22 de luni de conflict şi cel puţin 60.000 de morţi, "cele mai rele predicţii despre ceea ce s-ar putea întâmpla, atât în interiorul, cât şi în exteriorul Siriei, fac parte acum din câmpul posibil", a deplâns Hillary Clinton, dând asigurări că a făcut, "de doi ani, tot ceea ce era posibil să se facă". Ea acuză Iranul de "sporirea susţinerii" acordate regimului şi forţelor armate ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad, prin "trimiterea de personal suplimentar şi (...) armament".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-iranul-siria-si-coreea-de-nord-intre-dosarele-fierbinti-predate-de-hillary-clinton-succesorului-ei-in-postul-de-secretar-de-stat-10537499
10537499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.