Ana-Maria Popescu şi-a anunţat retragerea: Oameni buni, asta a fost tot, se pare că se încheie

Autor: Cosmin Pirv Postat la 07 decembrie 2021 131 afişări

Spadasina Ana-Maria Popescu şi-a anunţat marţi retragerea din activitatea competiţională. „Cu siguranţă în sală voi reveni, dar niciodată nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiţie oficială şi e greu”, a spus sportiva.

Ana-Maria Popescu şi-a anunţat retragerea: Oameni buni, asta a fost tot, se pare că se încheie

Potrivit Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ana-Maria Popescu a anunţat marţi că s-a retras de pe planşă după 20 de ani de mare performanţă. Anunţul a venit în stilul său, pe canalul de youtube, cu câteva lacrimi şi multă emoţie.

„Oameni buni, asta a fost tot, se pare că se încheie. (...) A fost ultima competiţie pentru mine şi credeam cumva că sunt pregătită pentru momentul ăsta pentru că nu simt să merg mai departe, asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt când e momentul să mă opresc şi acest moment a venit. Ştiu treaba asta pentru că nu mai am motivaţie să merg mai departe, totul doare prea tare, cred că e momentul să încep nouă viaţă sau să am o viaţă în afara sălii de scrimă. Cu siguranţă în sală voi reveni, dar niciodată nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiţie oficială şi e greu”, a spus sportiva.

Conform COSR, Ana-Maria Brânză Popescu a fost la 5 ediţii de Jocuri Olimpice, are 3 medalii olimpice în palmares, 6 mondiale şi 11 europene, cu 9 medalii de aur în total, plus cele 37 de Cupe Mondiale câştigate.

Ana-Maria Popescu a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ana-maria popescu,
retragere,
spadă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.