Amintiri din copilărie, varianta 2021. Trei tineri români au reinterpretat opera lui Ion Creangă

Autor: Ioana Matei Postat la 30 iulie 2021 500 afişări

Amintiri din copilărie, varianta 2021. Trei tineri români au reinterpretat opera lui Ion Creangă

Filmul „Copacul dorinţelor: Amintiri din copilărie“ va fi prezentat la TIFF în cadrul celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august, Cluj Napoca). „ Copacul dorinţelor: Amintiri din copilărie“, un film de familie, inspirat din fapte reale spune povestea Marei şi a prietenilor ei care pornesc într-o aventură cu multe peripeţii şi momente pline de umor, emoţie şi speranţă, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii proiectului. 

Scenariul filmului este scris de Mihai Mănescu, Andrei Huţuleac (regizor) şi Matei Dima (co-scenarist, producător şi actor), care se implică pro bono în acest proiect. Filmul în regia lui Andrei Huţuleac este o incursiune în lumea fantastică a uneia dintre cele mai importante opere literare pentru copii, „Amintiri din copilărie“ a lui Ion Creangă. Din distribuţie fac parte Maya Prediger, Teodor Corban, Matei Dima (BRomania), Cosmin Nedelcu (Micutzu), Grigorie Silişteanu, Corneliu Ulici, Ada Condeescu.

“Suntem mândri că filmul “Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie” ia pentru prima oară contact cu publicul la o ediţie aniversară TIFF, cel mai important festival de film din România. Ştim că o mare parte din echipa care a muncit la realizarea acestui film va fi prezentă la proiecţii, aşa că suntem nerăbdători să vedem primele impresii, înainte de lansarea propriu-zisă pe marile ecrane din România, ce va avea loc în toamna acestui an. A fost un efort colectiv al unor oameni extrem de dedicaţi, care au înţeles menirea acestui film special, ce va contribui la misiunea pe care fundaţia HOSPICE Casa Speranţei şi-a asumat-o acum 29 de ani, când introducea în România conceptul de îngrijiri paliative, oferind speranţă pentru zeci de mii de oameni aflaţi în momente dificile ale vieţii lor.” a declarat Mihai Mănescu, scenarist şi producător al acestui film.

„Copacul dorinţelor: Amintiri din copilărie“ va putea fi vizionat în data de 30 iulie, ora 18:00 la Casa de Cultură a Studenţilor; 31 iulie, ora 21:45 la Iulius Parc Open Air şi pe 1 august, ora 19:30 la Cinema Mărăşti.

Lungmetrajul „Copacul dorinţelor: Amintiri din copilărie“ este produs de Prietenii Casei Speranţei, Colorbitor Productions şi Viva la Vidra în parteneriat cu Chainsaw Europe şi distribuit pe marile ecrane de către Vertical Entertainment. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.