Amenzile pentru şoferi CRESC de la 1 iulie

Postat la 01 iulie 2013 100 afişări

Amenzile pentru contravenţiile rutiere cresc de la 1 iulie, după ce salariul minim brut pe economie s-a majorat de la 750 la 800 de lei, ceea ce a făcut ca punctul de amendă pentru şoferi să crească de la 75 la 80 de lei.

Amenzile pentru şoferi CRESC de la 1 iulie

 Contravenţiile pentru încălcarea regulilor de circulaţie sunt încadrate în clase de sancţiuni, cărora le corespunde un număr de puncte-amendă, în funcţie de gravitatea faptelor şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă.

Astfel, pentru clasa I sunt date două sau trei puncte-amendă, pentru clasa a II-a - patru sau cinci puncte-amendă, pentru clasa a III-a - de la şase la opt puncte-amendă, pentru clasa a IV-a - de la nouă la 20 de puncte-amendă şi pentru clasa a V-a - de la 21 la 100 de puncte-amendă. Contravenţiile prevăzute la clasa a V-a de sancţiuni se aplică persoanelor juridice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/amenzile-pentru-soferi-cresc-de-la-1-iulie-11057425
11057425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.