Amenzi de până la 20.000 de lei pentru cei care nu fac asta. Se modifică legea

Postat la 13 septembrie 2023 57 afişări

Românii riscă amenzi de până la 20.000 de lei dacă nu iau în serios combaterea buruienii ambrozia. Conform unei modificări a legii, proprietarii sau deţinătorii de terenuri trebuie să elimine planta până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment.

Se dau amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ”Legii privind combaterea buruienii ambrozia”

Conform Legii 62/2018, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole trebuie să îţi cureţe spaţiile astfel încât să nu mai existe ambrozie.

În caz contrar, amenzile sunt usturătoare: 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Se modifică legea în Parlament

Conform unei modificări a legii, se urmăreşte ca cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităţilor publice locale, cei responsabili să facă lucrări de întreţinere a terenurilor prin smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Aceste măsuri se menţin până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a buruienii ambrozia.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenzi,
lege,
modificare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.