Ambasadorul Marii Britanii cere României să nu facă ce-a făcut UK, adică să naţionalizeze, ci să vândă companiile de stat

Autor: Andrei Cîrchelan Postat la 06 februarie 2013 21 afişări

Guvernul de la Bucureşti trebuie să privatizeze anul acesta companiile stat, care sunt „ca o piatră de moară la gâtul României“, altfel nu va mai putea continua colaborarea cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) după expirarea acordului preventiv curent.

Guvernul de la Bucureşti trebuie să privatizeze anul acesta companiile stat, care sunt "ca o piatră de moară la gâtul României", altfel nu va mai putea continua colaborarea cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) după expirarea acordului preventiv curent. Pe de altă parte, Marea Britanie naţionali­zează bănci precum Royal Bank of Scotland, unde a ajuns să deţină 82% din acţiuni, şi a în­fiinţat o bancă de stat pentru sprijnirea IMM-urilor. În acest caz, România va obţine o creş­tere economică de doar 1%-2%, "rămâ­nând în urmă" faţă de celelalte state membre ale Uniu­nii Europene, estimează Martin Harris, amba­sadorul Marii Britanii la Bu­cureşti. "Anul trecut România a procedat foarte bine pe partea de macroeconomie şi conso­lidare fiscală, ceea ce e bine, dar nu suficient. Creşterea economică a României este ţinută în spate de companiile de stat. Ele sunt ca o piatră de moară la gâtul României şi nu vă puteţi permite asta într-un climat economic global unde competitivitatea este cea mai importantă calitate pentru creştere", a declarat pentru ZF ambasadorul.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ambasadorul-marii-britanii-cere-romaniei-sa-nu-faca-ce-a-facut-uk-adica-sa-nationalizeze-ci-sa-vanda-companiile-de-stat-10546054
10546054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.